tiistai 1. huhtikuuta 2014

Bataatti :)

Laitoin bataatin vesilasiin ja sehän lasvattaa juuria ja versoja :)
Pitää laittaa multaan ja kattoa mitä tullee :)12 kommenttia:

 1. Onpa hauskannäköinen kasvatuskokeilu :-D

  VastaaPoista
 2. Jännä, kiva nähdä mitä siitä tulee:)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Bataattia ei kannata laittaa multaan, vaan antaa noiden versojen kasvaa vielä vähän ja sitten irrottaa ne tuosta bataatista ja laittaa ne versot juurtumaan vesilasiin. Niihin tulee tosi nopeasti juuret. Ne voi sitten istuttaa multaan ja sitten saa mukavan köynnöksen kesäksi.
  Laiton mun bataatin tuossa vaiheessa multaan ja se suunnilleen lopetti kasvunsa, vaikka onkin hengissä edelleen. Nyt siihen on tullut kirvoja! täytyy varmaan hävittää se, etteivät ne kirvat leviä muihin taimiin!
  Mulla on nyt uusi bataatti olutlasissa (jossa on kylläkin vettä) kasvamassa ja irrotan siitä muutaman päivän päästä ne versot juurtumaan.
  Tänään juuri ostin vielä yhden luomubataatin ja laitan senkin vielä juurtumaan, edelliseen tuli nuo juuret ja versot parissa viikossa.
  Ajatelin tehdä lähipäivinä postauksen bataatin kuulumisista ja laitan siihen linkin amerikkalaiseen videoon, jossa bataatteja kasvatetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, olisin tökännyt multaan, mutta pitäkin laittaa nuo versot vain :)

   Poista
 4. Hei, löysin tänne sattumalta! Itsekin täältä lapista tai siis oikeastaan Tornionjokilaaksosta!
  Mielenkiintoinen blogi sulla ja mukava blogin nimi, vautsit tuota bataattia:)
  Tervetuloa kurkkaamaan joskus meillekin:)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen kokeilu!
  Kerroppa myöhemmin, mitä tuli?

  VastaaPoista
 6. Minä olen bataattia kasvattanut koristemielessä aina mullassa. Bataatin olen tökännyt pystyyn puolittain multaan ja pitänyt mullan kosteana. Äkkiä se on aina tehnyt juuret ja alkanut versoamaan. Bataatti kasvaa ihan silmissä nätiksi köynnökseksi ja aika paljon tuntuu vaativan kastelua. Joskus olen jopa saanut ruukusta pikkuruisia bataatteja, kun olen syksyllä ruukun tyhjentänyt.:)

  VastaaPoista
 7. Ihan uusi asia minulle, mutta tuota kokeilen kyllä. Taidan laittaa kaksi toisen vesilasiin ja toisen tuolla Katjan kertomalla idealla. Kiitos Kirsti tästä.

  VastaaPoista
 8. leuk experiment - groetjes Dietmut

  VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥