sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kysymys :)

Moikka.

Nyt mulla olis kamalan tärkeä kysymys sukkien kutojille.:)
Onko teillä joku sääntö, kuinka monta kierrosta neulotte kantalappua,
 ennen kuin alatte kaventaan?
Esim, niin monta kierrosta kuin silmukoita on tikulla, 
olen joskus kuullu semmosen säännön.
Mikä on teillä tapana? ♥
Mukavaa sunnuntai iltaa ♥

16 kommenttia:

 1. Eipä ole sääntöä, sukan koon mukaan mennään Kivipellossa :D

  VastaaPoista
 2. Minulle on mummu joskus opettanut, ( ja siitä on tosi kauan aikaa, joten perinnetietoa suorastaan)
  että kerroksia tulee yhtä monta kuin kantalapussa on silmukoita. Hyvin on ohje toiminut jo vuosikymmeniä :)

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat! Minun pitää aina tarkistaa Seiskaveikan vyötteen sukkaohjeesta :) Kierrosten lukumäärä täsmää tosiaan kantalapun silmukkamäärään, kuten Suvikummun Marja tuossa kirjoittikin. Eli oikea+nurja -kierrosparia yhden tikun silmukoiden verran, joten sekin sääntö täsmää :)

  VastaaPoista
 4. Kantalapun silmukkamäärän mukaan minäkin teen kerrokset, kantapäästä tulee istuvampi :) Olen joutunut "vanhana" opettelemaan sukan teon siksi varmaan olen ohjeiden "orja" :D

  VastaaPoista
 5. Juu, kantalapun silmukkamäärällä täälläkin mennään :-)

  VastaaPoista
 6. Kuin myös. Silmukkamäärä = kerrosten määrä. Täsmää käsialaani. Sukkia tullut pääasiassa kyllä tehtyä 7 veikasta ja puuvillaisia tennesseestä, kun sisko allerginen villalle.
  Ihan lämpimän väriset nuo neulomasi sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos neulon esimerkiksi 14 silmukalla ja teen kaksinkertaisen kantapään (joka toinen kerros oikein silmukka neulomatta - nurjalla seuraava kerros nurin) teen 28 kerrosta (lasken 14 kerrosta päältäpäin)

   Poista
 7. Kantalapun silmukkamäärän verran kerroksia antaa varman lopputuloksen. Hämmästyttävän yksinkertaista ja sopii joka kokoon.

  VastaaPoista
 8. Mieluummin kantalappuun reilusti kerroksia kuin liian vähän. Liian matala kantapää aiheuttaa sen, että sukka ei istu hyvin jalassa. Vahvistetun kantapään tekemiseenkin on useampi vaihtoehto, siis muitakin tuo perinteinen neulepinta 😊.

  VastaaPoista
 9. Siis tämäoli minullekin hyvä, uusi tieto!

  VastaaPoista
 10. Minäkin teen niin monta kerrosta kuin on silmukoita puikoilla.
  Useinkin vielä vahvistetulla kantapäällä.
  Tytti

  VastaaPoista
 11. Usein neulon niin monta kerrosta kuin puikolla on silmukoita, mutta määrä vaihtellee hieman langan vahvuuden mukaan. Sekin vaikuttaa tekeekö vahvistetun kantalapun, jolloin kerroksia teen pari enemmän.

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon kommenteista, kiitos ♥

  VastaaPoista
 13. Äitini opetti, että kantalapun on hyvä olla ihan hiukan korkeampi kuin leveä, silloin ei valmis sukka valu jalan alle vaan pysyy paikallaan. Näin olen tehnyt ja tosi paljon sukkia olen elämäni aikana tehnytkin, hyvin ovat toimineet.

  VastaaPoista
 14. Kantalapun koossako syy, kun nykyisin sukkani pyörähtävät niin, että kantapää on jalkapöydän pällä ja monta kertaa päivässä saa jumpata sukkia oikeinpäin. Lankavikaa on vaikea hakea, vaikka parhaat lankani ovat olleet 60-luvulta Kimmo nimellä. Vieläkin käytän sen ajan villatakkia. - Testaanpa silmukkamäärää seuraavissa sukissani.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥