maanantai 14. tammikuuta 2013

Ilta..silta.

Eilen pimeällä kävin kokeilemassa tuota pimeäkuvausta ja tämmösiä sain aikaiseksi. Ei nämä kyllä hyviä ole, mutta laitampas tänne:) Olipa hankalaa kuvata jalustalla, kun aina joku jaloista uppos liikaa lumessa.  Otin sillan kohteeksi, kun on näkyvää. Siinäkin autoja kulki, niin valoa tuli vähän epätasaisesti. 
 -nämä otin noin  kilometrin matkan päästä. Oli aika pilvinen sääkin. Nämä on huonoja, eikö valo sitten  riittänyt. On  vissiin vähän reenattavaa :) On vaikeampaa kuvata pimeässä, kun liikahtaa aika herkästi:)
17 kommenttia:

 1. Hienojahan nuo ovat. Ensimmäisestä ja viidennestä tykkään enempikin.

  VastaaPoista
 2. Ja det er vanskelig å ta bilder i mørket!!Men du har da fått det godt til!!!Kjempebra!!Klem fra Norge:))

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia, linnuista myös hyvät kuvat:)

  VastaaPoista
 4. Nyt on oikea suunta! Nuo alimmaiset on luultavasti ollut ISO-arvo liian suuri. En tiedä millä kameralla olet kuvaillut, mutta jos pokkarilla, ei kannata suotta laittaa sitä ISO-arvoa isommaksi kuin 200-400. Tulee vain tarpeetonta rakeisuutta. Kun on jalusta käytössä, kamera saa valottaa kohdetta niin pitkälle kuin tarpeelliseksi näkee:). Nuo ylimmäiset on hyviä. Mistähän tuo tuollainen linssiefekti on tullut noihin sillan katulamppuihin. Noita jos vielä vähän terävöittäisi niin tosi hyviä! On se muuten jännää, miten jännän sävyistä tuo lumi kaupunkiolosuhteissa voi pimeällä olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK vinkeistä. Olympus on minun kamera, on aika uusi mulle joten olen vasta opettelemassa sen käyttöä:)Siinä ei ole mitään erillisiä putkia, eikä siihen saakkaan. Tuossa sivupalkissa on jonkinlainen kuva siitä. Mukavaa maanantai iltaa:)

   Poista
  2. Kiitos! Muista vielä että kun laukaiset kameran, se tärähtää helposti vähän vaikka jalustalla onkin. Tätä voi eliminoida käyttämällä sitä vitkalaukaisinta:) Onnea projekteille!

   Poista
 5. Todella hienot kuvat

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuviahan niistä on tullut. Minä myös käytän tuota JPK:n mainitsemaa vitkalaukaisinta pimeäkuvauksissa. Sulle on haaste mun blogissani, ei kovin vaivalloinen, joten älä pelästy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsä Mörökölli kiitos. Kiitos haasteesta:)

   Poista
 7. Hienoja kuvia tutusta sillasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BIRHA kiitos. Tämä on mullekkin tosi, tosi tuttu:)

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥