keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Salmiakki-Marengit.

Eilen innostuin tekemään marenkia. Kerran aikaisemmin olen tehnyt.
Minusta nämä onnistui hyvin ja tuli hyviä.






Näin tein:

4 munan valkuaista.
2dl sokeria.
24g salmiakkilauhetta.
muutama tippa keltaista väriä.

Vaahdotin valkuaisia jonkin aikaa ja lisäsin sokerit vähitellen.
Vispasin niin kauan, että vaahto oli kovaa ja kipon voi kääntää nurin eikä valu mitään.
lopuksi lisäsin salmiakkijauheen ja väriaineen.

Paistoin 100 asteessa, noin 50 min.
Kun sammutin uunin, annoin marenkien jäähtyä uunissa.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille ♥

18 kommenttia:

  1. Ompa hyvän näkösiä! Kivaa päivää sulle! :-)

    VastaaPoista
  2. Voi Kirsti... näitä sinun herkkuja, nam! Näitäki häätyy kokkeila vaikka kläpitten synttäreile. Tuo pulveri onki pojan herkkua.

    Kepeää keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  3. Salmiakkimarenki kuulostaa maittavalta...nam:)

    VastaaPoista
  4. Niin hienon näköisiä marenkeja!😍
    Näitä pitää kokeilla! Nam!

    VastaaPoista
  5. Herkullisilta näyttävät! Mistä ostit salmiakkijauhetta? Täytyisiköhän joskus kokeilla, sillä en ole koskaan tehnyt marenkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Olen nämä ostanu Tokmannista, mutta varmaan on useimmissa kaupoissa :)

      Poista
  6. Juuri laitoin kauppalappuun muistiin salmiakkijauhot...ohje tuli ihan sopivaan aikaan :).

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa niin hyvältä, sillä olen salmiakin ystävä :) Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköisiä. Voisin myös kokeilla ja laittaa lakritsijauhetta, jota meiltä jo löytyy :)

    VastaaPoista
  9. Marenki on ihana herkku. Nättejä molemmat, myös nuo vaniljaiset.:)

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥