Eilen innostuin tekemään marenkia. Kerran aikaisemmin olen tehnyt.
Minusta nämä onnistui hyvin ja tuli hyviä.
Näin tein:
4 munan valkuaista.
2dl sokeria.
24g salmiakkilauhetta.
muutama tippa keltaista väriä.
Vaahdotin valkuaisia jonkin aikaa ja lisäsin sokerit vähitellen.
Vispasin niin kauan, että vaahto oli kovaa ja kipon voi kääntää nurin eikä valu mitään.
lopuksi lisäsin salmiakkijauheen ja väriaineen.
Paistoin 100 asteessa, noin 50 min.
Kun sammutin uunin, annoin marenkien jäähtyä uunissa.
Mukavaa keskiviikkoa kaikille ♥
Ompa hyvän näkösiä! Kivaa päivää sulle! :-)
VastaaPoistaVoi Kirsti... näitä sinun herkkuja, nam! Näitäki häätyy kokkeila vaikka kläpitten synttäreile. Tuo pulveri onki pojan herkkua.
VastaaPoistaKepeää keskiviikkoa :)
Kauniita ja täydellisiä.
VastaaPoistaSalmiakkimarenki kuulostaa maittavalta...nam:)
VastaaPoistaNiin hienon näköisiä marenkeja!😍
VastaaPoistaNäitä pitää kokeilla! Nam!
Kyllä herahti vesi kielelle!
VastaaPoistaNäyttää tosi hyvälle!
VastaaPoistaHerkullisilta näyttävät! Mistä ostit salmiakkijauhetta? Täytyisiköhän joskus kokeilla, sillä en ole koskaan tehnyt marenkeja.
VastaaPoistaMoikka. Olen nämä ostanu Tokmannista, mutta varmaan on useimmissa kaupoissa :)
PoistaNäyttääpä hyviltä :)
VastaaPoistaJuuri laitoin kauppalappuun muistiin salmiakkijauhot...ohje tuli ihan sopivaan aikaan :).
VastaaPoistaWau mitä herkkuja!
VastaaPoistaKuulostaa niin hyvältä, sillä olen salmiakin ystävä :) Terkuin Liisa
VastaaPoistaIhanan näköisiä. Voisin myös kokeilla ja laittaa lakritsijauhetta, jota meiltä jo löytyy :)
VastaaPoistaVarmasti hyviä!
VastaaPoista