sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

SunnuntaiklassikkoJohnny Cash, alun perin J. R. Cash, (26. helmikuuta 1932 KingslandArkansas – 12. syyskuuta 2003 NashvilleTennessee) oli suosittuyhdysvaltalainen countrylaulaja ja lauluntekijä. Hänen suurimpiin hitteihinsä kuuluvat ”I Walk the Line”, ”Ring of Fire”, ”Folsom Prison Blues”, ”Ghost Riders in the Sky”, ”I've Been Everywhere”, ”Sunday Morning Coming Down”, ”Big River” ja Nine Inch Nails -cover ”Hurt”. Hän levytti myös humoristisia kappaleita, joista tunnetuimpia lienevät "One Piece at a Time", "A Boy Named Sue" sekä vaimonsa June Carterin kanssa tehty "Jackson". Cashin albumeita on myyty yli 90 miljoonaa kappaletta. Hän kuuluu kantrin Hall of Fameen, rock 'n' rollin Hall of Fameen ja laulunkirjoittajien Hall of Fameen.[1]
Cash oli syvästi uskonnollinen henkilö, jonka kristillinen vakaumus oli vahvasti esillä hänen koko tuotannossaan. Hän asettui sanoituksissaan aina pienen ihmisen puolelle.
Cash tunnettiin myös nimellä "The Man in Black" (suom. Mies mustissa), mikä viittaa hänen tummaan pukeutumistyyliinsä. Konserttinsa hän aloitti tavallisesti sanomalla ”Hello, I'm Johnny Cash” (suom. Hei, minä olen Johnny Cash).
Cash oli naimisissa kahdesti: vuosina 19551966 Vivian Liberton ja vuodesta 1968 June Carterin kanssa.
Cashin ystävän ja yhtyekaverin Marshall Grantin mukaan Cashin kasvoja ei tarvinnut nähdä hänen tunnistamisekseen, sillä hänet tunnisti jo pelkästä varjokuvasta.[2]
Cash on esiintynyt Suomessa vuonna 1982 Helsingin jäähallissalähde? ja 1983 Lahden suurhallissa.[3]

Lisää klassikoita  täältä


7 kommenttia:

 1. Siinähän sitä iloista poljentoa legendan seurassa.

  VastaaPoista
 2. Johnny Cash kuuluu ikiaikaisiin lemppareihin - tää on kiva, mutta Man in Black vetoaa yhtä vahvasti kuin silloin kun kuulin sen ensimmäisen kerran ;) kuuntelin sen juuri Youtubesta...."til´things a brighter I am a (wo)man in black!"

  VastaaPoista
 3. Hyvä meno niin kuin usein Cadhilla!

  VastaaPoista
 4. Ei ihan suosikkejani,mutta Cashin ääni on kyllä ihan omalaatuisensa ja kappalekin hieno!

  VastaaPoista
 5. Johnny Cash on epäilemättä loistava laulaja ja parhaimmat biisitkin ihan hyviä.

  VastaaPoista
 6. Tässäpä klassiko, jota en ole kuullut sitten ameriikan vuosien. Wow! Kuulostaa upealta, vaikka hieman surullinen nootti siinä onkin.

  VastaaPoista
 7. Cash oli Jäähallissa -84,ei -82

  VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista. Mukava kun kävit blogissani.♥