Muutama päivä sitten, laitoin kuivatlihat ulos riippumaan:)
Tämä on niiiin hyvää.
Tämä naudan ulkopaisti tässä oottelee suolaveteen menoa. Laitan 9% suolaveteen vuorokaueksi ja sitten ulos kuivumaan:) Narut laitoin tässä vaiheessa jo, on helpompi, muutakun nostella vain kuivuun.
Tässä ne nyt on, häkissä linnuilta suojassa.
Tänään ja huomenna on tuolla Tornionjoen jäällä porokilpailut, ja eikun sinne sitä katsomaan:)
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille:)
Nyt kyllä tuli nälkä! En ole vielä aamupalaa syönyt. Varmasti on namia. Mukavaa päivää:))
VastaaPoistaVoi Ihana uusi asia, mä en ole ikinä syönnyt kuivalihaa enkä nähnyt miten sitä tehdään. Onko tämä vuodenaika hyvä lihan kuivaamiselle kun ei ole kärpäsiä? Mitä lihaa on poroa vai nautaa?
VastaaPoistaHei Maiju. Nyt on korkein aika laittaa lihat kuivumaan. Helmi- maaliskuu on näillä korkeuksilla parasta aikaa. Täytyy olla pakkasta ja kevätaurinkoa jotka sen kuivattaa:)Tämä taitaa olla pohjoisen juttuja:)Tämä minun liha on nautaa, mutta poroa ja hirveä kuivataan myös. Toiset tykkää, että liha on pikkusen pehmeää keskeltä ja toisille ihan läpikuivaa:) Mutta on niin hyvää, ettei mitään rajaa;)
PoistaTäytyykin poiketa sinne joku kerta maistamaan. Ei taida olla etelän juttuja. En ole koskaan kuullut kenenkään täällä kuivattavan lihaa ulkosalla:)
PoistaMukavia päiviä pohjoiseen teille!
Uusi asia, meillä päin kyllä savustetaan, varmaan herkullista.:)
VastaaPoistaMeillä jo maisteltu kuivaalihaa,toinen satsi laitettiin viikolla kuivaan.On se vaan herkkua näin kevättalvella,ja velliähän pitää pääsiäisenä saaha,muutenhan se ei tunnu edes juhlapyhiltä.
VastaaPoistaGood morning!Nice idea to get dry the meat!!I think the do it here as well!!It must be very tasty!!Hope you have a wonderful weekend!
VastaaPoistaDimi..
En ole koskaan kokeillut tuota. Varmasti hyvää. Mukavaa viikonloppua.
VastaaPoistaHerkkuja tulossa sulle. Oletko kokeillut kinkkua kuivattaa samalla tavalla? Minun piti joulun jälkeen ostaa pakkaseen kinkkua kuivatus kokeilua varten, aika halvalla kun saa niin ei kovin hirveitä tapahdu jos ei täydellistä tulekkaan.
VastaaPoistaVoi että, varmaan on tosi hyvää, oliskin kiva joskus maistaa.
VastaaPoistaSitä ei taida kaupasta saadakkaan, en ainakaan ole koskaan huomannut missään.
Ehkä sitten sielläpäin voikin saada!
Nami!
Pohjoisen herkkuja! Tuttua on ja tosi hyvää ohuen ohuena siivuna leivällä, nam. Itse ei ole tullut kokeiltua, vaikka näillä keleillä olisi varmaan täälläkin kuivunut.
VastaaPoistaMiten, eikö pikkulinnut pääse noista raoista vielä läpi?
VastaaPoistaKuivaliha oli jännä kokemus kun ensikerran sitä maistoin. Se oli poroa. Aluksi ei maistunut oikeastaan miltään, mutta hetken päästä se maku vasta tuli esiin ja kyllä olikin hyvää. Karkkina olisin syönyt.
Empä ole koskaan maistanut, on siis aukko sivistyksessä---
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Lapinreissuilta tullu aina köntti ostettuwa, hirmuhyvvää retkievästä josta saapi roteiinia ja makua leivän päälle. Vaan hatunnosto teille osaaville ja taitaville tekijöille!
VastaaPoistaSaispa joskus eläissään edes maistaa, jopa sitten syödä asti. Paljon olen siitä kuivattamisesta kyllä kuullut. Kestääkö käydä välillä sään lämpimän puolella noin kuivatellessa?
VastaaPoistaKuivalihaa täälläkin tehdään, mutta jo helmikuulla häkkiin roikkumaan saamaan pakkasta ja aurinkoa.
VastaaPoistaMitä ruokaa teet kuivalihasta muuta, kuin vuolet suupaloiksi. Retkieväänä se on hyvää, ei paina paljoa ja non täyttä ravintoa.
Eipä tule tehtyä muuta, kuin vuoleskellaa ihan suupaloiksi. Olen joskus tehnyt kuivalihavelliä, mutta äitini tekee senverran, että saa maistaa:)Nyt on ollut mainiot ilmat kuivanlihan kuivatukseen.
PoistaMekin laitettiin kuivatlihat, noin kolmisen viikkoa sitten. Tänään saa ottaa pois ja maistaa. :) Tehän oletta myöhässä?!
VastaaPoistaLaitoin ohkasia paloja ja ne on viikonpäästä jo valmiit, kun paripäivää sitten maistettiin:)
PoistaNiinhän net tekevät, että nyt jos kevätahaville laittaa, tulevat paljon nopeampaa. Meillekin tuli sitten vesiperä ja uudestaan oli laitettava takas orsille.
Poista